Lag en frisk og fargerik quinoasalat med grønnsaker og avokado

Quinoasalat

Quinoasalater er en av de beste måtene å spise plantebasert mat på. Denne oppskriften på en frisk og fargerik quinoasalat er fullpakket med næringsstoffer og smak. Den er enkel å lage og passer perfekt til lunsj eller middag.

Oppskrift på frisk og fargerik quinoasalat

Ingredienser:

  • 1 kopp quinoa
  • 2 kopper vann
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 stor gulrot, revet
  • 1 rød paprika, terninger
  • 1 gul paprika, terninger
  • 1 agurk, terninger
  • 1 avokado, kuttet i biter
  • 1/4 kopp koriander, hakket
  • 1/4 kopp fersk persille, hakket

Dressing:

  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 ss sennep
  • Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

  1. Skyll quinoaen i kaldt vann og tilsett den deretter i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke i ca. 15 minutter eller til quinoaen er ferdig kokt.
  2. Mens quinoaen koker, kan du kutte opp alle grønnsakene i ønsket størrelse og hakke urtene.
  3. For å lage dressingen, blander du alle ingrediensene i en bolle og visper det godt sammen.
  4. Når quinoaen er ferdig kokt, tilsett den i en stor bolle sammen med alle de oppkuttede grønnsakene og urtene.
  5. Hell dressingen over og rør alt godt sammen til alt er godt blandet.

Denne quinoasalaten er fullpakket med fiber, protein og vitaminer. Quinoaen gir kroppen din de komplekse karbohydratene som den trenger, og grønnsakene gir deg vitaminer og mineraler som holder deg frisk og energisk hele dagen. Avokadoen gir salaten en deilig kremet konsistens, samtidig som den er full av hjertevennlig fett.

Prøv denne deilige og sunne oppskriften på en frisk og fargerik quinoasalat for en mettende og næringsrik plantebasert måltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *