Oppskrift på plantebasert lasagne med aubergine og spinat

Lag en sunn og deilig middag med denne plantebaserte lasagne-oppskriften

Lasagne er en favoritt blant mange, men tradisjonelle oppskrifter kan ofte være tunge og mettende med ingredienser som kjøtt og ost. Heldigvis finnes det en rekke deilige plantebaserte alternativer som gir deg samme smak og konsistens, uten å bruke animalske produkter. En av våre favorittoppskrifter er denne plantebaserte lasagnen med aubergine og spinat. Den er enkel å lage og smaker fantastisk!

Ingredienser:

  • 1 stor aubergine, skåret i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 200g fersk spinat
  • 400g hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss sukker
  • Salt og pepper etter smak
  • 9 lasagneplater
  • 500 ml plantebasert melk
  • 3 ss maisenna
  • 50 g vegansk ost, revet

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg aubergineskivene på et stekebrett, drypp over olivenolje og stek i 20 minutter til de er gylne.
  2. Mens auberginene steker, varm opp litt olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek i noen minutter til løken er myk og gjennomsiktig.
  3. Tilsett spinat og la det steke i et par minutter til det har blitt mykt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuré, sukker, salt og pepper. Rør alt sammen og la det småkoke i 10 minutter.
  4. I en separat kjele, varm opp plantebasert melk. Tilsett maisenna og rør godt til det er jevnt. Kok opp og la det småkoke i et par minutter til det har blitt tykkere. Tilsett deretter revet ost og rør til osten har smeltet.
  5. Legg et lag med aubergineskiver i bunnen av en ildfast form. Legg deretter et lag med lasagneplater og fortsett å bygge opp lasagnen lagvis med aubergine og saus. Til slutt, hell over den plantebaserte ostesausen.
  6. Stek i ovnen i 35-40 minutter til lasagnen er gylden og sprø på toppen.

Etter at grønnsakene er stekt kan du begynne med å bygge lasagnen. Begynn med å legge et lag med de ovnsstekte aubergine-skivene i bunnen av en ildfast form. Legg deretter et lag med lasagneplater oppå auberginene. Fordel deretter et jevnt lag med spinatblandingen over lasagneplatene. Gjenta disse lagene til alle ingrediensene er brukt opp.

Til slutt, dryss over litt revet vegansk ost på toppen av lasagnen. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett i ovnen i ca. 20 minutter. Fjern deretter folien og stek lasagnen videre i ytterligere 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og lasagnen er gyllenbrun på toppen.

Denne plantebaserte lasagneoppskriften med aubergine og spinat er en deilig og sunn måte å nyte lasagne på. Ved å bruke aubergine som et alternativ til kjøttet, får du en lasagne som er full av smak og tekstur.

Spinaten gir en næringsrik og sunn tilføyelse til retten. Og med vegansk ost på toppen, vil denne lasagnen tilfredsstille både veganere og ikke-veganere.

Prøv denne oppskriften neste gang du vil lage en plantebasert middag som er sunn, mettende og smakfull!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *